ברוב הבניינים אשר נבנים היום לגובה ובהרבה בניינים שנבנו לפני קיימים מאגרי מים. לפעמים מאגר אחד ולפעמים 2 מאגרים – אחד עליון ואחד תחתון.
את המאגרים ניתן למצוא בדרך כלל בקומת הקרקע, לפעמים הם בחניון התת קרקעי ואת המאגר העליון במידה ויש, ניתן למצוא על הגג.
במאמר זה אנו מדברים על מאגר צריכה למי שתייה ולא על מאגר המשמש לכיבוי. יש מאגרים שמשמשים גם למי צריכה וגם לכיבוי אש כך שהמשאבות של הצריכה והכיבוי יונקות מאותו מאגר. ישנם מאגרים שמופרדים כך שאנחנו מתמקדים במאמר זה על מי צריכה שזה כולל את מי השתייה.
מאגרי המים בדרך כלל זוכים להתייחסות כשיש חברות ניהול. בהרבה מאוד מקרים כשאין חברת ניהול נוטים לא להתייחס למאגרי מים אלה ולא בודקים ולא מנקים באופן קבוע. כשמגיעים אליהם זה בגלל תקלה. במאמר זה אנחנו מבקשים להדגיש את חשיבות הטיפול במאגר שברשותכם על מנת שתהיה מודעות לעניין זה שיכול בהחלט לשמור על בריאותכם.
המאגר בדרך כלל משמש אותנו למי צריכה והכוונה, יותר למקלחות, שטיפת כלים, כביסות והתייחסות בהרבה מאוד בתים שהמים מהברז לא ראויים לשתייה ובוחרים במיני פתרונות אחרים לשתיית מים.
מניסיוננו כדאי לשתות את המים מהברז מבלי שיעברו דרך מסנן כזה או אחר, אנו חלילה לא רוצים לומר שהמסננים לא משפרים את טעם המים אך אפשר להסתדר גם בלעדיהם.
המים בישראל מטופלים ועוברים בדיקות בתדירות שונה לפי גודל האוכלוסייה. בדיקות מראות שהמים ראויים לשתייה, ולא ידוע בתקופה בה אנו חיים על מקרים שאנשים חלו עקב שתייה ממי ברז.
כמו כן, המאגר בבניין חייב להיות מטופל, נקי מגורמים חיצוניים כגון : יונים, זוחלים וחרקים, חול וחלודה. המאגר חייב להיות נעול עם דלת או מכסה כשמדובר על מיכל פלסטיק, והחדר בו המאגר שוכן חייב להיות נעול.
את המאגר חייבים לנקות פעם בשנה וברוב המקרים יימצא נקי. אבל בכול מקרה חשוב לשמור על הקיים.
המים שנכנסים מהרשות למאגר הינם מים נקיים וראויים לשתיה, אבל אם המאגר מלוכלך ומזוהם, אותם המים הנקיים הופכים ללא ראויים לשתיה. זה דומה מאוד למסננים בבית שחשוב מאוד להחליף בזמן לפי הוראות היצרן , כי אם לא כך, המסנן ממועיל הופך להיות רעיל.
חשוב גם כן, שהמאגר יהיה מאוורר ופתחי האוורר יהיו מרושתים.
בזמן הניקוי מרוקנים את מי המאגר, אנחנו ממליצים לכול מי שקיים מאגר ובעל מקצוע אחראי שיסגור את כניסת המים למאגר וכך ינצל את המים לצריכה ולא לריקון מיותר, בתנאי שבעל מקצוע מבצע ריקון תוך כדי הקפדה שהמשאבות לא יישארו בלי מים וישאבו אוויר.
לאחר ריקון המים יש לחטא את האביזרים במאגר ואת המאגר עצמו עד כמה שניתן.לבצע שטיפות ולמלא ולאחר מכן לדגום ולראות שהמים ראויים לשתייה.
במידה ויש 2 מאגרים יש לנקות את שניהם.